SAFTIGT MOROTSBRÖD
Ingredienser:
- 2 st ägg
- ca 1 dl äggvita
- 3 dl havregryn
- 1 dl rågflingor
- 1,5 tsk bakpulver
- ca 1 dl finriven morot
- 2 dl naturell kvarg eller grekisk yoghurt
- en nypa salt
- solrosfrön att toppa med
Gör såhär:
- Börja med att vispa upp båda äggen och äggvitan med en elvisp, så det blir lite fluffigt och blandar ihop sig.
- Blanda sedan i resterande av ingredienserna.
- Klicka ut smeten i den storleken du vill att ditt bröd ska vara, ungefär som när du gör scones.
- Toppa med lite solrosfrön och gärna flingsalt.
- Grädda mitt i ugnen på ca 225-250 grader i ca 17 min.
- Ta ut och låt svalna någon minut. Servera med valfritt pålägg! Tex: Ost, salami, ägg eller leverpastej.
Det här brödet är mycket proteinrikt och mättar väldigt bra, perfekt som ett snabbt mellanmål eller att ha på frukostbordet. Något som uppskattas mycket är recept som är enkla att göra och som går rätt så snabbt att slänga ihop. Precis som det här. Så testa gärna att laga detta och tagga oss och säg vad du tycker!
Vill du ha mer mattips och recept följ Linneas matkonto, @frobeskitchen på instagram!
Glöm inte följa @sverigespringer för mer tips och inspiration i din träning!