Anna och Emil Jönsson Haag är båda flerfaldiga OS- och VM medaljörer inom längdskidåkning. Nu när världens största längdtävling, Vasaloppet, knackar på dörren delar paret med sig av sitt bästa knep.
– Vare sig det är sen härlig skogstur eller tävlingsdag så är det alltid skönt att ha en riktigt god gröt i magen, säger Emil.

Så här ser Anna och Emil Jönsson Haags Vasaloppsgröt ut:
- AXA steel cut havregryn
- Mjölk
- Caschewnötter
- Ägg
- Päron
- Blåbär
- Yoghurt

Gör så här:
- Koka havregryn med mjölk
- Tillsätt 1 ägg i gröten för extra protein
- Rosta cashewnötterna lätt för att sen mixa till ett smör (mixa lääänge)
- Skiva 1 päron
- Lägg upp gröten i en skål och toppa med färska blåbär, päronskivor, yoghurt och cashewnötssmöret
- Toppa med citronmeliss
- Servera!
