SÅHÄR GÖR DU:
Potatis & Rotfrukterna
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär upp potatis och morot i 1 cm bitar.
3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla oljan ovanpå. Tillsätt salt, peppar och några timjanblad.
4. Ha i ugnen totalt 25 min. Ta ut och vänd rotfrukterna efter 10 minuter.
Laxbullarna
1. Ta bort skinnet på laxen och skär upp i små fina bitar. Dutta laxen torr med hjälp av hushållspapper.
2. Ta fram en skål/bunke. Riv citronzest (skrubba noggrant innan) finhacka schalottenlöken och persiljan.
3. Blanda ihop tillsammans med laxen och tillsätt pankon och majonäsen. (Salt & peppar efter smak)
4. Forma laxbullarna så att det räcker till ungefär 8st. 3-4 cm tjocka.
5. Stek laxbullarna.
Servera laxbullarna och rotfrukterna tillsammans med en klyfta citron och förslagsvis en smaksatt gräddfil.
Smaklig måltid!